Świecące mięso, naładowane antybiotykami i chemią.
Większość z Nas, nie czyta etykiet na produktach żywieniowych i popełnia błąd, to przecież tam znajdują się najważniejsze dla naszego zdrowia informacje.
Nie dbając o zawartość swojego talerza, narażamy się na różnego rodzaju groźne choroby, nowotwory, a nawet śmierć.
Żywność pod względem jakości jest coraz gorsza. W wielu miejscach na świecie poddawana jest rozmaitym procesom, które sztucznie poprawić mają jej jakość - wygląd i smak.
W wielu miejscach na świecie, zwierzęta zanim trafią na nasz stół, są faszerowane np. antybiotykami. Antybiotyki podawane zwierzętom hodowlanym mają na celu wzmocnić ich odporność na różnego rodzaju choroby, a także poprawić ich walory wizualne i sprawić że mięso będzie wyglądało okazale.
Skutki takich działań są niestety opłakane. Coraz więcej ludzi, skarży się na rozmaite dolegliwości, które mogą być spowodowane spożyciem mięsa zawierającego nadmiar substancji wstrzymujących rozrost szkodliwych drobnoustrojów.